باند کشی و نحوه استفاده از آن
باند کشی چیست؟ یک بانداژ الاستیک که با قابلیت کشسانی و به صورت رولی برای پیچیدن اطراف محل آسیب دیده در بدن طراحی شده است . این باندهای کشی در عرض های مختلف از ۲ اینچ تا ۶ اینچ در بازار هستند. بسیاری از افراد آنها را به “ACE باند ” نیز می شناسند . اما باندهای کشی به چه منظور استفاده می شوند ؟
یک بانداژ الاستیک، وظیفه فشرده سازی قسمت آسیب دیده بدن را بر عهده دارد. این تجهیزات پزشکی به کنترل تورم و کاهش درد کمک می کند. به افراد در استفاده از باند کشی متذکر می گردد که قسمت آسیب دیده نباید فعالیت بیش از حد داشته باشد. این نوع بانداژ برای بسیار محکم نگه داشتن قسمت آسیب دیده استفاده نمی شود. بنابراین فردی که از این بانداژهای کشی استفاده می کند نبایستی تمرینات یا ورزش های سنگین انجام دهد . در این موارد استفاده از یک بریس ارتوپدی برای کاهش فشار در قسمت آسیب دیده برای انجام تمرینات و فعالیت های ورزشی نیاز است. باندهای کشی برای نگه داشتن کیسه های یخ بر روی عضو آسیب دیده نیز استفاده می گردد. در این موارد یک دور باند کشی را دور محل آسیب دیده قرار می دهند و سپس کیسه یخ را بر روی آن گذاشته و مجدداً بانداژ کشی را می بندیم . با این کار کیسه یخ به خوبی بروی محل آسیب دیده قرار می گیرد. ارائه دهنگان مراقیت های پزشکی همچنین از بانداژهای الاستیکی برای جلوگیری از آسیب دیدگی قسمت های برآمده در بدن استفاده می کنند.
کاربرد باند کشی چیست ؟
باندهای کشی ، بانداژ های قابل انعطاف با حالت کش سانی برای ایجاد فشار موضعی هستند . بانداژ های الاستیک معمولاً برای درمان رگ به رگ شدن ، پیچ خوردن عضلانی یا کشیدگی عضله برای کاهش فشار خون در منطقه آسیب دیده استفاده می شوند. یک بانداژ کشی ، حتی برای کاهش فشار ، درد و تورم در قسمت آسیب دیده بدن استفاده می گردد. باندهای کشی به خوبی از نواحی آسیب دیده پشتیبانی می کنند. کاربردهای باند کشی عبارتند از :
برای بهبود جریان خون به اندام
برای پوشاندن دست یا پا در طول بهبودی
برای نگه داشتن باند در جای خود
برای نگه داشتن کیسه های سرد یا گرم در جای خود
درمان شکستگی استخوان
چسباندن اندام شکسته شده و استفاده از گچ شکستگی
نحوه بستن باند کشی
نحوه بستن باند کشی بسیار مهم است . بانداژ های الاستیک، در اندازه ها و طول های مختلفی تولید می شوند. آنها را می توان با کلیپ های یا نوارهای فلزی ثابت نگه داشت. بیمار بایستی از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بخواهد که نحوه باز کردن و بستن باند کشی را به وی آموزش دهد. مراحل زیر به شما کمک می کند یک بانداژ الاستیک را در اطراف مچ پا خود قرار دهید. شما همچنین می توانید بانداژ الاستیک را در اطراف زانو، مچ دست یا آرنج خود قرار دهید.
باند را طوری نگه دارید تا شروع رول رو به بالا باشد.
انتهای شل باند را در بالای پای خود در زیر انگشتان خود قرار دهید. انگشتان خود را از باند خارج کنید.
با یک دست انتهای آن را بگیرید. با دست دیگر، باند را دو بار در اطراف پای خود بچرخانید. همیشه باند را از خارج به داخل بر روی عضو آسیب دیده بپیچانید .
پس از آنکه باند را رو به بالا بر روی پای خود پیچاندید ، حرکت دست خود را تا روی مچ پا به سمت پایین تغییر جهت دهید.
باند را در یک الگوی مارپیچ بپوشانید، مانند عدد ۸ انگلیسی . انتهای پاشنه خود را با باند بپوشانید. در هر دور که باند کشی را دور پای خود می پیچید نصف پهنای باند بایستی بر روی لایه زیرین قرار گیرد.
پانسمان را روی پای خود بگذارید، به سمت بالا حرکت کنید و آن را پشت مچ پا قرار دهید.
باند را پایین بیاورید و آن را بالای پای خود قرار دهید.
باند را زیر پا بگذارید. این کار را یکبار دیگر تکرار کنید.
انتهای بقیه باند را ببندید. اگر از بانداژ الاستیکی برای پشت زانو استفاده می کنید از کلیپ های فلزی برای بستن باند در پشت یا روی زانو خودداری کنید. سعی کنید طوری باند را ببندید که محل گیره فلزی در بالا یا زیر زانو قرار گیرد.
نکات ایمنی و راحتی در استفاده از باند کشی
باند را بیش از حد نکشید زیرا ممکن است جریان خون را قطع کند.
باند حداقل دو بار در روز بایستی باز گردد. آن را برای چند دقیقه نبندید و دوباره آن را به صورت رولی ببندید. در صورتی که بایستی باند را شب ها استفاده کنید از ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود بپرسید.
اگر تیرگی یا سوزن شدن دارید یا اندام تان سرد یا کرخت می شود، باند را باز کنید. به آرامی منطقه آسیب دیده را تمیز کنید. مجددا اگر احساس راحتی کردید باند را ببندید.
در صورتی که زیر باند از ژل های سرد کننده استفاده می کنید بایستی ، باند را هر روز بشورید. تا زمانی که باند حالت کشسانی خود را دارد می توانید از آن استفاده کنید.
چه زمانی بایستی با پزشک خود تماس بگیرید ؟
احساس درد یا ناراحتی و یا گرفتگی عضلانی در محل بانداژ .
احساس بی حسی یا سوزنی شدن بعد از باز کردن باند.
سرد یا خشک شدن دست یا پا پس از برداشتن باند.
مشاهده حالت قرمزی پس از اولین استفاده
احساس نگرانی یا بوجود آمدن سوال در مورد باند کشی
خرید باند کشی مناسب
باندهای کشی اغلب به عنوان تجهیزات پزشکی ثانویه در مراقبت از قسمت های آسیب دیده بدن استفاده می شود. این بدان معنا است که این باندها به طور مستقیم بر روی قسمت های جراحت دیده قرار نمی گیرد. برای جراحت ها و زخم ها معمولاً از باند های پانسمان استریل استفاده می گردد. ایده اصلی استفاده از باندهای کشی نگه داشتن پانسمان اولیه در محل آسیب دیده است. برای خرید باند کشی باید به نکات زیر توجه کرد :
کشش پذیری بالا
قوی بودن
دارای منافذ برای رسیدن هوا به محل آسیب دیده
عدم از دست رفتن کشش پذیری به مرور زمان
استفاده از آن بیش از یکبار
شرکت خدمات آزمایشگاهی زندگی آرام شهر (CCLife) قادر به تامین با کیفیت ترین محصولات جهت پاسخگویی به نیازهای پزشکی و آزمایشگاهی و بهداشتی شما میباشد.